söndag 4 december 2011

Taylor Peak

Igår var jag ute med Aron, Zack och Lee. Aron plockade upp mig 08:30 och satte kurs mot Teton pass, men inte innan vi plockade upp Zack och Lee i Wilson. Väl framme drog vi på stighudarna direkt och började jobba oss upp genom, vad till en början, var ganska tajt skog för att sedan komma upp på en stor rygg som skulle leda oss hela vägen upp till toppen på 3155m.

 Zack och Lee

Kort paus för spårhunden
Efter lite drygt 3h och ca 1000 höjdmeter senare stod vi, något fundersamma, på toppen av Taylor Peak. 
 Lee lägger spår
 Längst upp skulle vi

 Blåsigt på toppen
Enorm utsikt åt alla håll
Det blåste ganska rejält uppe på toppen och snön som vi kunde se var väldigt vindpackad, pga. av det var vi lite osäkra på om vi skulle åka den stora östsidan eller hålla oss bland träden på sydsidan. Efter lite diskussion och en snabb snögrop bestämde vi oss för att ge östsidan ett försök. Första delen var mycket riktigt inget att hänga i granen, vindpackat och stenhårt om vartannat. 

Jag åkte först, efter ett par svängar tog jag mig in under en klippa och väntade in de andra. Efter ytterligare lite diskussion gjorde vi en snabb travers åt vänster och hade hela åket rakt nedanför oss. Det visade sig ganska snabbt att vi hade gjort rätt val. Förutom ett par elaka hajar på den nedre halvan var det inte mycket sten att tala om och snön var fantastisk!
 Zack får fina första spår
Våra spår på en hyfsat stor bergsida

1 kommentar: