söndag 18 december 2011

Packning

Idag har jag vilodag, packar och inhandlar lite grejer för campingpremiären imorgon. Jag och Aaron ska ut på tvådagarsäventyr på Mount Moran och ge oss på en av de stora, kanske den största, Tetonklassikern, The Skillet.

Den mest uppenbara linjen från toppen, Skillet glacier

Vi planerar att börja imorgon från national parkens parkering och gå norrut mot Mount Moran. I vanliga fall börjar man längre upp och går över Jackson lake men iom att det är tidigt på säsongen tar vi det säkra före det osäkra och struntar i att gå över en stor sjö som vi inte är säkra på om den är fryst eller inte. Rykten säger att det ska vara lungt att gå över den men om isen brister mitt på sjön ligger vi ganska risigt till. Vi räknar med att vår väg kommer ta ca 5-6h på mer eller mindre platt mark.

Väl framme vid foten av Moran ska vi hitta ett lämpligt ställe att slå läger och om det fortfarande är ljust ska vi påbörja hudpåret så vi har något att följa när vi ger oss iväg i mörkret på tisdag morgon. Under tisdagen kommer vi att samla ungefär 1800 höjdmeter, där rutten smalnar av är det ihållande brant boot pack hela vägen upp till toppen som ligger på 3842möh. 

TR med bilder och histora kommer troligtvis upp på bloggen på onsdag eller torsdag. 


1 kommentar:

  1. Spännande! Hoppas tält och sovsäck lever upp till förväntningarna. kram

    SvaraRadera