lördag 26 november 2011

Opening day! (Uppdaterat med bilder)

Nu är jag äntligen framme i Jackson, efter en 5h lång bilresa från Salt lake. Jag lyckades få skjuts med en tjej som heter Sarah och vi plockade även upp två andra killar, Matt och Greg. Vi kom fram till Jackson ungefär vid 18tiden och jag blev av släppt hos Amory för att lämna mina väskor och kolla all min nya utrustning som låg där och väntade på mig. Vi drog över till Sarah ganska snabbt och mötte upp med dem andra igen för några öl och uteyakuzi.

Idag var öppningsdagen här, jag åkte med Sarah och Amory till Teton Village, där skidsystemet ligger. Jag var tvungen att få mina bindningar monterade på mina nya skidor innan jag kunde ge mig upp på berget så jag sa till dem att åka upp i förväg. När jag äntligen fått bindningarna monterade, hämtat ut mitt liftkort och åkte upp i liften hade det gått ca 1h. Jag tyckte det var onödigt att spendera min första dag med att leta efter de andra så jag började åka själv istället.

Efter två åk började jag prata med några killar i liften och det slutade med att jag hakade på dem hela dagen. Innan sista åket hittade jag Sarah och Amory igen och åkte ner till bilen med dem så det löste sig riktigt bra.

Snön var riktigt fin på sina ställen, pjäxdjup om det var orört. Jag lyckades dra en ordentlig sten som tog ett rejält bett av mina skida precis vid stålkanten och knäckte en stav. Jag kunde inte önskat mig en bättre första dag på berget här, det var blå himmel och strålande sol hela dagen. På morgonen var det -21 grader men det blev ganska mycket varmare sen uppe på berget.

Har inte tillräckligt bra internet för att ladda upp bilder just nu så det får vänta, har fått lite feber och skit så ska nog vila imorgon.

 Utsikt från gondolen

 Courbet's couloir


Slutet på en fin första dag

2 kommentarer:

  1. Härligt! Ha en skön första advent, du är den ende i familjen som ser snö idag. Kram från Mamman

    SvaraRadera
  2. Börja resan med uteyacuzi är nästan pinsamt glidigt. Du får ha de lite sämre om vi ska tro på vad du skriver. Drygt med knäckt stav, men tur att den inte knäckte dig! Kram

    SvaraRadera