tisdag 3 april 2012

Fin dag i Girdwood

Idag vaknade vi till blå himmel, fortfarande ganska varmt och den mesta snön är lite halvtaskig här i Girdwood. Vi käkade en lugn frukost och bestämde oss sen för att åka upp och kolla in turnagain pass i solsken.

Utan allt för stora förväntningar började vi huda, vi hade spanat in några nordvända rännor från vägen som vi misstänkte kanske kunde hålla lite bra snö, allt sydvänt går bort just nu! Det tog oss lite drygt en timme att komma upp till toppen av vårt åk, mycket riktigt så hittade vi riktigt fin snö.

Något rykande färskt puder är det ju inte frågan om men under omständigheterna så var vi sjukt nöjda med att det var mjukt och fint så man kunde stå på lite utan att oroa sig.

Efter första åket kände vi att det var tillräckligt bra för att springa upp en gång till och åka en av dem andra orörda rännorna längst kammen. Det var lika fint andra gången.

 Fin vy från Alyeska ski resort
 Finns många sånna här väggar, tyvärr är dem sydvända. Hoppas verkligen på snö innan vi åker härifrån!
Andreas får ett fint åk
 Jag med
 Upp igen för nästa ränna
 
 Fin utsikt under åket
Man får passa sig för sluffet

2 kommentarer:

  1. Tack för rapport och fina bilder! Vilken frihet, särskilt jämfört med 9 timmar om dan på kontor! Fast det är ju kallt i tältet förstår jag. Ja, allt har ett pris! Sköt om er och ha en Glad Påsk, hur man nu firar det därute på vidderna. Ses snart!

    SvaraRadera
  2. Ser fin fint ut, alla vi på rödaholmen önskar er glad påsk och önskar att ni var här. Vi tänker på er, Kram på er.
    Hälsningar Farmor, Linnéa, Towe, Ulf, Gunilla, Mats och Elisabeth.
    Ses snart

    SvaraRadera